
NOTICE TO THE BAR 

 

SUPREME COURT COMMITTEE ON ATTORNEY ADVERTISING –  

PROPOSED ATTORNEY ADVERTISING GUIDELINE 

 

ATTORNEY ADVERTISEMENTS: USE OF QUOTATIONS FROM JUDICIAL 

OPINIONS REGARDING THE LEGAL ABILITIES OF AN ATTORNEY 

 

The Committee on Attorney Advertising, pursuant to Rule 1:19A-2(c), here publishes for 

comment a proposed Attorney Advertising Guideline that addresses the use in advertising by 

lawyers or law firms of quotations from judicial opinions regarding the legal abilities of an 

attorney.  The Committee on Attorney Advertising deems the adoption of this proposed guideline 

to be necessary in clarifying the application of the Rules governing advertisements and other 

communications within its jurisdiction.  The Guideline, if approved by the Supreme Court and 

adopted by the Committee on Attorney Advertising, would be binding on all New Jersey 

attorneys. 

  

 Any comments on the proposed Guideline should be sent by April 6, 2009 to the 

Committee on Attorney Advertising, Attention: Committee Secretary, Professional Services, 

Richard J. Hughes Justice Complex, P.O. Box 037, Trenton, New Jersey, 08625-0037.  

Comments may also be submitted via Internet e-mail to the following address: 

Comments.Mailbox@judiciary.state.nj.us.   

  

 The Committee will not consider comments submitted anonymously.  Thus, those 

submitting comments by mail should include their name and address and those submitting 

comments by e-mail should include their name and e-mail address.  Comments submitted in 

response to this Notice will be maintained in confidence only if the author specifically requests 

confidentiality.  In the absence of such a request, the author’s identity and his or her comments 

may be subject to public disclosure after the Court has acted on the proposed guideline. 

                

     Cynthia A. Cappell, Esq., Chair 

                Supreme Court Committee on Attorney Advertising 

 

Dated:  February 25, 2009 
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COMMITTEE ON ATTORNEY ADVERTISING 

 

PROPOSED ATTORNEY ADVERTISING GUIDELINE 

 

Attorney Advertisements: Use of Quotations From Judicial Opinions Regarding the Legal 

Abilities of an Attorney  

 

 

 An attorney or law firm may not include, on a website or other advertisement, a quotation 

from a judge or court opinion (oral or written) regarding the attorney’s abilities or legal services.   

 

Official Comment:  

This guideline arises from the review by the Committee on Attorney Advertising of an 

attorney’s website that included two quotations from judges regarding the attorney’s legal 

abilities.  The quotations were from unpublished opinions of the judges on fee applications and 

the judges’ names and titles are included.   

RPC 7.1 prohibits misleading statements.  The statements on the website concerned an 

attorney’s performance in one case and were not intended to be a judicial endorsement or 

testimonial.  The Committee considers such statements, taken out of context and posted on an 

attorney’s website, to be misleading.   

In addition, the statements are likely to create an unjustified expectation about results the 

attorney can achieve.  RPC 7.1(a)(2).  A prospective client who reads, on the attorney’s website, 

about a judge complimenting an attorney’s efforts in a case is likely to expect that the judge will 

be favorable in his or her case. 

 The Committee recognizes the institutional concerns that arise when an attorney uses 

quotations from judges in attorney advertising.  Judges must always be, and appear to be, 
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impartial.  Judges cannot appear to be endorsing a particular attorney or assisting an attorney 

solicit legal business.   

Moreover, it is likely that the judges whose statements appear on this attorney’s website 

will be required to disqualify themselves from handling any matter in which the attorney 

appears.  By including the judicial endorsements on the website, the attorney is able to 

manufacture conflicts with judges.  This is prejudicial to the administration of justice.  RPC 

8.4(d).  


